sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Vinmonopolet

Perjantaina vierailimme kolmatta kertaa Norjalaisessa viinakaupassa. Nyt ensimmäistä kertaa myös ostimme jotain, pullon valkoviiniä :) Meidät kutsuttiin syömään tortilloja islantilaisen Aronin luokse, ja ajattelimme siis olla kohteliaita :) Matkaa lähimpään Vinmonopoletiin on "vain" 40 km. Onneksi kaksi muuta islantilaisvahvistusta halusivat lähteä sinne myös kauppaan ja niinpä matkustimme Renaan heidän autollaan. Matka oli vähän jännittävä, kun noilla norskeilla ei oo mitään käytöstapoja liikenteessä. Varsinkin rekka-autot on tosi pelottavia. Tapasimme matkalla myös poliisiautoja, ne eivät onneksi olleet meistä kiinnostuneita :) Takaisin tullessa käytimme maisemareittiä, ei ollut paljon vaivaa muista autoista :)

Tänään oli tosi kuuma päivä :) Meidän piti lukea tenttiin ja niin me myös teimme, mutta ei kovin ahkerasti kumminkaan. Me vaan istuttiin/maattiin auringossa aamupäivä. Sitten ajateltiin syödä jotain ja lähteä ostamaan jäätelöä lähikaupasta. Mä laitoin hameen päälle ja lyhensin sitä vähän, että saisin jalkoihin enemmän rusketusta. Mari kääräisi myös caprien lahkeet ylöspäin ja niin lähdimme jäätelöretkelle. Me saatiin paljon tööttäyksiä ohi ajavilta autoilta... En tiedä, onko se kivaa vai ei? No, kun tulimme takaisin koululle, meillä oli aika kuuma. Päätimme siis vilvoitella hetken sisällä ja mennä sitten vielä vähän ottamaan aurinkoa kunnolla ;)

Tunnin päästä vaihdoimme bikinit vaatteitten alle ja keräsimme tenttimonisteet ja muut tarpeelliset tavarat mukaan ja suuntasimme hiirifarmin taakse ottamaan oikein kunnolla aurinkoa. Tarkoituksena oli löytää sellainen paikka, ettei kukaan(pojat) näkis meitä siellä. No, siinä sitten, kun oltiin maattu jotain puoli tuntia puolialastomana keskellä peltoa, Salome huomasi, että pojilla on itse asiassa ihan suora näköala keittiön ikkunasta sinne, missä me makoiltiin. Ehkä se ei kuitenkaan ollut niin vaarallista, niin me sitten päätettiin jatkaa vaan auringonottoa. Sitten tuli aika lähteä suihkuun ja Aronin luo.

Aron oli valmistellut meille oikein hyvät tarjoilut: Tortilloja kaikilla mahdollisilla täytteillä ja jälkiruoaksi teetä/kaffetta ja jäätelöä suolapähkinöillä ja suklaakastikkeella, nam! Se oli tosi hyvän makuista :) Sitten kun kaikki oli syöty, mä, Mari ja Salome lähdettiin katsomaan kummitustaloa. Se on autiotalo Aronin naapurissa, josta tulva oli aikanaan vienyt lattian mennessään. Sinne päästäksemme meidän piti kahlata pikku jorpakon yli (nythän on tulva-aika joka lammikossa). Koska meillä oli jalat märkänä eikä kunnollisia vaatteita, päätimme mennä katsomaan sitä lähemmin joskus toiste. Aron oli sytyttänyt pihalle nuotion, ja siinä sitten koko porukalla istuttiin ja puheltiin kaikenmaailman juttuja niin kauan, kunnes tuli tarpeeksi kylmä ja päätimme lähteä takaisin Evenstadiin.

Nyt olen menossa nukkumaan. Huomenna on sunnuntai, saa nukkua pitkään :) Huomenna on myös Holmgeirin synttärit, jonkinmoista biletystä siis luvassa. Ja maanantaina meillä ei taaskaan ole koulua <3

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa mukavalta, varmaan todella haikeeta sitte lähteä kotiinpäin... mulla ainaki ois.
luhistuneet kämpät on puosta joudut viel johonki pohjattomaan syöveriin hyi