lauantai 29. maaliskuuta 2008

Mitä kuuluu kaikille?

Aika se vaan viilettää kovaa vauhtia eikä tahdo aina oikein riittää. Siltä meistä ainakin tuntuu tällä hetkellä.

Kirjoittelussa onkin ollut jo ainakin kahden viikon tauko, suurin syy tähän on se, että pistäydyimme lomailemassa -missäs muualla kuin Nikkarilassa ;) No, tietysti vietimme useamman päivän myös kotona ja ystäviä tavatessa. Loma tuntui yllättävän pitkältä ja ainakin minusta oikein loman tuntuiselta lomalta :)

Paluumatka Norjaan sujui menomatkaan nähden melko ”mielenkiintoisissa” merkeissä. Ensinnäkin, koska lähdimme 1.pääsiäispäivänä eli sunnuntaina iltalähdöllä Turusta, laiva oli aivan täynnä väkeä. Massa koostui lähinnä lapsiperheistä ja venäläisistä. Venäläiset toikin matkan alkuun oman vivahteensa. Ihan hillitön kansa! Mä olen maanantaihin asti koittanut jotenkin vaan olla välittämättä niistä, onhan joka kansakunnalla omat tapansa ja kulttuurinsa. Tällä kertaa ne vaan ylitti munkin sietokykyni. Voiko olla niin töykeää, tunkevaa kansaa oikeasti olemassa? Tai kai ne sit vaan on sellasia, että on pakko kävellä pienen opiskelijatytön hillittömän laukun päälle kun on niin helvetillinen kiire pois laivasta!?!?! Mä en käsitä.. Mä jouduin jopa kiroamaan juuri kyseiselle henkilölle, kun ei s****** voida kattoo mihin ollaan menossa…

No, se niistä venäläisistä. Ruotsalaiset järjesti meille myös mukavia ylläreitä. Aamulla olimme klo 6.30 Tukholman satamassa. Laivalta ostimme bussilipun keskustaan, niin sen avulla ajeltiin sitten centralstationille. Siellä istuimme 3 tuntia odottamassa, että junamme lähtisi kohti vaihtoasemaamme Kristinehamnia. Kyseinen asema osoittautui kovin pieneksi asemaksi, missä oli onneksi mahdollisuus päästä sisälle odottamaan. Seuraavaa junaa meidän piti odotella melkein kaksi tuntia. Kun sitten astuimme sisään sinne odottelusaliin, huomasimme, ettei meidän seuraavaa junaa mainittukaan saapuvien/lähtevien junien listassa. Mitä ihmettä? Kävi ilmi, että kaikki 60 ihmistä, jotka siellä pienen pienessä salissa olivat, odottivat samaa mokomaa junaa, mikä ei pääsiäisen takia kulkenutkaan. Onneksi SJ(Ruotsin rautatieyhtiö) lähetti meille sitten kaksi bussia, eikä me loppujen lopuksi oltu kuin tunti jäljessä ”aikataulusta” kun vihdoin pääsimme Kongsvingeriin, missä Mondeo odotteli meitä.

Mua jännitti kovasti, onko Mondeo kunnossa odoteltuaan koko kymmenen päivää meitä siellä ihan oudossa vieraassa paikassa. Onneksi kukaan ei ollut käynyt väkivaltaiseksi, ainakaan Mondeota kohtaan ja minä olin onnellinen, ehkäpä myös autoni. Kukaties :)

Siitä jatkoimme matkaa mutta ei vieläkään ilman ”kommelluksia”. Mondeossa aika ajoin esiintyvä ongelma esiintyi matkan varrella hyvin voimakkaasti. Koko matkan Kongsvingeristä Evenstadiin(170 km) ajoin ilman matka- ja bensamittaria. Onneksi mokomat mittarit toimi ekat pari kilometriä, niin huomasin, että bensa oli aika finaaleissa. Ei me sitten kuitenkaan käyty tankkaamassa, oltiin jo niin väsyneitä kaikista päivän tapahtumista.

Se siittä matkasta.

Täällä olikin sitten ihan samanlaista kuin lähtiessä, paitsi ettei satanu. Lunta oli tainnut tulla jokunen sentti lisää, ehkä kymmenen, mutta ei mitään suurempia. Tiistaina tuli vielä lisää lunta mutta sitten taivas selkeni ja aurinko sulatti kaikki uudet lumet pois. Keskiviikkona ja torstaina täällä oli aivan mahtava kevätilma! Ja meitä harmitti, kun me jouduttiin olemaan kaiket päivät sisällä kuuntelemassa jotain tylsää opettajaa, joka haisi vanhalle viinalle ja jonka piti kertoa meille jotain Norjan metsätaloudesta. Hän kuitenkin halusi taas hieman poiketa aiheesta ja kertoi mm. ajastaan armeijassa. Keskiviikkona minä ja Mari päätettiin illalla lähteä kuvaamaan maisemia Evenstadlialta käsin. Olipa hienot maisemat, kun aurinko oli laskemassa, lunta oli paljon ja laaksoon oli tosi hyvät näkymät :) Siinä sitten juuri, kun pääsimme ylimpään kohtaan, minne autolla voi ajaa, sekä bensa- että nopeusmittari(tai oikeastaan niitä ohjaava anturi) päätti ruveta toimimaan. Ajoitus ei olisi voinut olla parempi. Kuvia tarpeeksi näpsittyämme huristimme suorinta tietä n. 13 km päähän bensa-asemalle :)







Tänään, ihan vaan perjantain kunniaksi, teimme kouluhommia klo yhdestätoista klo kahteenkymmeneneenyhteen asti illalla. Toki meillä oli parin tunnin ruoka- ja lepotauko siinä välissä. Aika rankkaa se oli kuitenkin. Kai se joskus sitten antaa takaisin?

Ja sitten, tämän pitkän kirjoituksen lopuksi toivoisin että kaikki, jotka lukevat meidän blogia, (tai ainakin ne, jotka jaksoivat tämän paatoksen lukea loppuun asti) jättäisivät jonkinlaisen kommentin. Edes joku? Olisi kiva tietää kuinka paljon meillä on lukijoita ja keistä lukijakuntamme koostuu :)

Hauskaa viikonloppua kaikille, me menemme huomenna tutustumaan Norjan metsätalousmuseoon ja Norjalaiseen Alkoon ;)



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Eurajoen suunnalla nousee käsi pystyyn. Mä ainaskin tunnustan kuuluvani teidän lukijakuntaanne! ;)

T:Oona

Anonyymi kirjoitti...

Noniin.. Kukahan Kyylä RY voisi teidän toilailuja käydä lukemassa? en minä, en..

Ihan tosi hieno toi teidän matkanne. Onneksi ne kuitenkin lähetti ees ne bussit =)

Anonyymi kirjoitti...

Samoin täällä Porin suunnalla kuulumisia seuraillaan, varsinkin kuvia katson kateudesta vihreenä..On toi lumi ollut niin harvinainen sääilmiö tänä "talvena".. Mut nyt taitaa tulla kevät!!:)

Ihan kiva kuulla susta tätäkin kautta eli jatkakaa mielenkiintoisia tarinoita kesään asti!

T: AnnaPriikka

Suvi kirjoitti...

Helsinki ilmottautuu.. Mut sen sää jo tiesitkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hello kai mäkin voin sanoo et mää lueskelen et mit te siel puuhailette.. Lunta sentään pääsin viimeviikol näkeen ku oltiin lapis koulu reissul oli hieno reissu mut hienoo teilkin siel näyttää olevan..
Koitakaahan pärjäillä siel.. Ps. Justiinalle terkkui.. :D